Melihatkan masih banyak tepung, butter dan bahan2 membuat biskut dan kek sempena hari raya hari tu dalam almari, timbul pulak gerak hati untuk membuat kek...duk tengah pikir2 tu terlintas di hati nak cuba buat kek buah bakar pulak! Hari tu saya dah try buat kek buah kukus (resepi diana) yang agak menjadi (sebab dapat pujian daripada kawan-kawan yang sukakan kek)...so, untuk musim kali ni plak, saya test power buat kek buah pulak. Tapi kali ni resepi diambil dari ruangan MyResepi. So, kepada bloggers yang sukakan kek buah, boleh cuba buat untuk keluarga anda!
Ha, inilah tekstur kek buah sebelum dibakar
Gambar kek buah selepas baru keluar oven
Ini dia rupa kek yang sudah dipotong dan nak dibawak ke opis untuk jamu kengkawan
I'm A Reporter, wife..and mum to my daughters...nothing special about me...trying so hard to be someone like I used to be know... but falling in love with internet, cooking and travelling...hope that I will love more more times to build up my world here and share with others
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
SOTONG GORENG PEDAS
Puding Pelangi
Meehon Goreng Sempoi
Kayu Keramat
Resepi Begedil Kulat Sisir Keluarga Geeda
Dua genggam kulat sisir
2 biji telur
Sebiji cili merah
Dua biji bawang merah,
Sebiji bawang putih,
1" halia,
Garam, ajinomoto
Minyak untuk menggoreng
Bahan :
1) Kulat sisir direndam 2 jam dan dibersihkan
2) Tumbuk lumat bawang dan halia
3) Pukul telur, masukkan cili yang dipotong, garam, ajinomoto.
4) Ramaskan telur dengan kulat hingga sekata
5) Kepalkan kulat macam bergedil dan goreng dalam minyak yang banyak.
*Sedap makan dengan nasi...
2 biji telur
Sebiji cili merah
Dua biji bawang merah,
Sebiji bawang putih,
1" halia,
Garam, ajinomoto
Minyak untuk menggoreng
Bahan :
1) Kulat sisir direndam 2 jam dan dibersihkan
2) Tumbuk lumat bawang dan halia
3) Pukul telur, masukkan cili yang dipotong, garam, ajinomoto.
4) Ramaskan telur dengan kulat hingga sekata
5) Kepalkan kulat macam bergedil dan goreng dalam minyak yang banyak.
*Sedap makan dengan nasi...
No comments:
Post a Comment