Selamat Hari Raya
Hari raya tinggal berapa hari sahaja lagi..tahun ni Geeda tak sempat nak ambil tempahan melalui internet..just amik tempahan dengan member-member sahaja. Namun, di sini Geeda sertakan beberapa jenis biskut yang dijual (homemade) untuk hari raya dan tempahan dibuka sehingga 30 Ogos sahaja. Sebab tauke biskut nak balik beraya kat kampung!
I'm A Reporter, wife..and mum to my daughters...nothing special about me...trying so hard to be someone like I used to be know... but falling in love with internet, cooking and travelling...hope that I will love more more times to build up my world here and share with others
Saturday, August 28, 2010
Subscribe to:
Posts (Atom)
SOTONG GORENG PEDAS
Puding Pelangi
Meehon Goreng Sempoi
Kayu Keramat
Resepi Begedil Kulat Sisir Keluarga Geeda
Dua genggam kulat sisir
2 biji telur
Sebiji cili merah
Dua biji bawang merah,
Sebiji bawang putih,
1" halia,
Garam, ajinomoto
Minyak untuk menggoreng
Bahan :
1) Kulat sisir direndam 2 jam dan dibersihkan
2) Tumbuk lumat bawang dan halia
3) Pukul telur, masukkan cili yang dipotong, garam, ajinomoto.
4) Ramaskan telur dengan kulat hingga sekata
5) Kepalkan kulat macam bergedil dan goreng dalam minyak yang banyak.
*Sedap makan dengan nasi...
2 biji telur
Sebiji cili merah
Dua biji bawang merah,
Sebiji bawang putih,
1" halia,
Garam, ajinomoto
Minyak untuk menggoreng
Bahan :
1) Kulat sisir direndam 2 jam dan dibersihkan
2) Tumbuk lumat bawang dan halia
3) Pukul telur, masukkan cili yang dipotong, garam, ajinomoto.
4) Ramaskan telur dengan kulat hingga sekata
5) Kepalkan kulat macam bergedil dan goreng dalam minyak yang banyak.
*Sedap makan dengan nasi...