Thursday, October 14, 2010

KL Tower International Jump

Salam...dalam banyak2 assignment yang Geeda pergi ada yang menarik untuk dikongsi...sebenarnya saya ni seorang yang sukakan aktiviti lasak...masa kat sekolah dulu aktif dalam sukan, kebudayaan, persatuan dan merupakan antara 8 ahli kadet bomba malaysia wanita pertama di sekolah (form 4 & 5)....masa tu kadet polis tak der lagi...kat universiti pun agak aktif jugak..sebab tu join geng2 perindu adventure club (PAC)..time cuti semester kitaorang tak lepas peluang mendaki gunung untuk melihat keindahan alam ciptaan illahi selain mengisi minat yang ada...berbalik kepada assigment tadi, gambar2 di bawah ni di 'snap' ketika peserta2 negara dan luar negara melakukan aksi terjunan kali pertama di Kuala Terengganu iaitu di Wisma Darul Iman dan Hotel Felda (lupa plak ketinggian tu berapa kaki)...lepas interview some of them..apalagi....peluang kita la nak bergambar dengan diaorang...namun, baru-baru ni agak sedih juga bila dengar ada seorang penerjun wanita dari luar negara berusia 40-an meninggal selepas terhempas apabila payung terjun beliau tidak terbuka...


                                              Bersama peserta terjunan dari Australia



                                                           
                                                             Penerjun negara



                                                       "Jeff Cameraman"



                                   Peserta negara (budak laki kat belakang tu Taufik NTV7 - saje nak 
                                                                   enterpreme)


                                     
                                                                    Peace!

No comments:

Post a Comment

SOTONG GORENG PEDAS

SOTONG GORENG PEDAS
(heh..heh...nanti i bagi resepi yer)

Puding Pelangi

Puding Pelangi
(Sorry! tak sempat nak bagi resepi kat sini..nanti geeda post lain kali yer)

Meehon Goreng Sempoi

Meehon Goreng Sempoi
Bahan2: 1 paket beehon, dua ketul dada ayam, 300 g udang hidup, tauhu yang digoreng, cili kering, sos tomato, sos cili, bawang merah dan putih yang dikisar, kubis dan sawi, garam, ajinomoto, daun saderi dan daun bawang, bawang goreng. Cara2 : tumis bahan2 tumbuk, masukan ayam dan udang. then, masukkan tomato sos dan cili sos...kemudian beehon, kobes dan sawi...kacau....hiaskan dengan tauhu yang dipotong kecil, bawang goreng dan dedaun tadi..siap!

Kayu Keramat

Kayu Keramat
kat terengganu ni orang panggil kayu keramat..tapi ini versi geeda kayu keramat yang tak manis tapi lemak..sesuai untuk dicicah dengan air kopi atau kari ayam..kayu keramat terengganu ada maniss sket...

Resepi Begedil Kulat Sisir Keluarga Geeda

Dua genggam kulat sisir
2 biji telur
Sebiji cili merah
Dua biji bawang merah,
Sebiji bawang putih,
1" halia,
Garam, ajinomoto
Minyak untuk menggoreng

Bahan :
1) Kulat sisir direndam 2 jam dan dibersihkan
2) Tumbuk lumat bawang dan halia
3) Pukul telur, masukkan cili yang dipotong, garam, ajinomoto.
4) Ramaskan telur dengan kulat hingga sekata
5) Kepalkan kulat macam bergedil dan goreng dalam minyak yang banyak.

*Sedap makan dengan nasi...